BodorAkku Az Akkumulátor Szaküzlet

Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36 1 291 7782, +36 209348630, +36 305807983  

Akku aktivátor 12 V-os akkumulátorokhoz

Akku aktivátor 12 V-os akkumulátorokhoz

12V-os változat, kissé alacsonyabb fogyasztású, mint a BA-12-24 típus.
Motorkerékpárokhoz, személyautókhoz, kisteherautókhoz megfelelő, vevői visszajelzések alapján 100-120Ah-ás akku kapacitásig megbízhatóan kifejti hatását, ennél nagyobb akkumulátorok esetén a hatása nem igazolt.
Részletek
12V-os változat, kissé alacsonyabb fogyasztású, mint a BA-12-24 típus. Motorkerékpárokhoz, személyautókhoz, kisteherautókhoz megfelelő, vevői visszajelzések alapján 100-120Ah-ás akku kapacitásig megbízhatóan kifejti hatását, ennél nagyobb akkumulátorok esetén a hatása nem igazolt.
Közvetlenül az akkusarura kell kötni, hogy az akku teljesen el tudja nyelni az impulzusokat.

Műszaki adatok:
Bemeneti feszültség tartomány: 10 - 16 V
Akkumulátor jellemzői: 12V-os zselés/AGM/savas ólomakku
Töltőáram impulzus: 80 - 100 A
Mikroprocesszor-vezérelt: NEM
Saját áramfelvétel: 2-5 mA
Impulzus ismétlődési ideje: 5...20 sec.
Üzemi hőmérséklet tartomány: -25 C ... +85 C
Méretek: 23 × 30 × 30 mm
Tömeg: ~50 g
EMC Directívák (89/336/EEC): EN50081-1:01.92; EN50082-1:01.92
Mi a leggyakoribb oka az akkumulátor meghibásodásának?

Az akkumulátor lemezeken lerakódó szulfát, ezt a folyamatot elszulfátosodásnak nevezik. A normális töltési - kisütési ciklus alatt a szulfátok a negatív és pozitív akkumulátor lemezek között ide-oda haladnak az elektrolit oldatban (az akkumulátor savban) és energiát adnak le és vesznek fel. Ahogy az ólom-szulfát lerakódás folyamatosan növekszik az akku lemezeken a töltési - kisütési ciklusok alatt, előbb-utóbb bekövetkezik az, hogy a szulfátréteg annyira megvastagszik az akkumulátorban, hogy nem vesz fel több energiát és a lemezeken marad. Egy idő után ez a lerakódó szulfátréteg csökkenti az akku hatásfokát és végül az akku használhatatlanná válik. Habár az akkumulátorban még ilyenkor is elegendő aktív anyag volna ahhoz, hogy még évekig tovább működjön az akkumulátor, a legtöbb esetben ez nem lehetséges, mert a szulfátréteg megakadályozza a folyamatot.

Felhasználási terület
Az elektronikus szulfátoldó felhasználható személygépkocsik, haszongépjárművek és járműparkok, mezőgazdaság, motorcsónakok és hajók, buszok, mentők - tűzoltóság, ipari járművek, villástargoncák, katonai felhasználások, motorkerékpárok, rendőrség, vasút, lakókocsik, napelemes rendszerek akkumulátoraihoz.


az akku nagyobb teljesítményre képes és az akkumulátor élettartama akár megháromszorozódhat
védi a környezetet azáltal, hogy csökkenti a korán elhasználódott akkumulátorok számát, amelyek veszélyes hulladéknak számítanak
növeli az akkumulátor mélykisütési kapacitását
a régi vagy tönkrement akkumulátorokat működésre készteti
Az aktivátort közvetlenül a gépkocsi akku sarkaira kell csatlakoztatni csavaros kötéssel és folyamatosan rajtahagyni. Amikor végül akkucserére kerül sor, a készülék áttehető az új akkura is.
Az aktivátor által kiadott impulzusokat az akkumulátor teljes mértékben elnyeli, azok nem jutnak vissza a jármű elektronikája felé, így nem károsítják azt.
Adatok
Cikkszám:
Akku_aktivator_12V